ДЕНЬ СІМ'Ї

  • 361

Фото без опису

15 травня у всьому світі відзначається Міжнародний день сім’ї
Сім’я — це найближчі та найулюбленіші люди, це наш будинок, де нас завжди чекають з нетерпінням.
Всі люди мріють про щасливу родину, але не кожен може створити таку. Для цього кожен з її членів повинен докласти багато зусиль. В першу чергу, потрібно поважати один одного та вміти слухати. Нажаль, статистика   останнім часом свідчить що, за останні 30 років кількість шлюбів в Україні зменшилася у 3 рази, а кількість розлучень в країні з кожним роком зростає.
Розлучення. Ця практика стала унормованою і більше не викликає подиву. Суспільство звикло, що близько половини шлюбів розриваються вже за кілька років. Головна причина — непідготовленість молодих людей до подружнього життя, егоїзм, відсутність фахового супроводу та, власне, самої традиції міцного шлюбу.
Цивільні «шлюби». Це ще одне явище, яке має всі шанси перетворитися на новітню традицію — цивільні партнерства без будь-якої державної реєстрації та церковного вінчання. Таке співжиття чоловіка і жінки — сумна пародія на сім’ю, безвідповідальна та руйнівна. Від цього страждають і жінка, і чоловік, і народжені в такому партнерстві діти. Передусім засоби масової інформації та кінематограф унормували це явище. А законодавство під тиском суспільної традиції, на жаль, пішло на легалізацію явища цивільних «шлюбів» у чинному Сімейному кодексі. Особливо трагічно те, що практично всі такі союзи завершуються розривом стосунків.
Ми маємо спільну мету — побудувати громаду, яка економічно процвітає, живе в  добробуті. Але ще більшою,  метою є побудова громади, в якій живуть щасливі міцні сім’ї.
Міцні й здорові родини — це інструмент для вирішення проблем сирітства та дітей позбавлених батьківського піклування.
Відповідальне сімейне виховання,  вирішує проблеми соціальних хвороб — ВІЛ/СНІДу, алкоголізму, наркоманії.
Сильна  сім’я — це низький рівень злочинності та загальний соціальний спокій у місті і селах.
Сім’я — обов’язкова складова економічного розвитку. Сталі та стабільні домогосподарства становлять головний інтерес для виробників товарів і послуг. 
Як свідчить статистика більшість соціальних потрясінь мають у собі корінь «безбатьківство». Наприклад, 95 відсотків ув’язнених чоловіків не мали батька чи стосунків з ним. Роль батька значно більша порівняно з поширеними різними стереотипами. Бути добрим батьком — найскладніша у світі місія, яка вимагає багато зусиль, спроб і помилок, терпеливості. Водночас, ця місія є найважливішою у житті будь-якого чоловіка. Якщо ви є гарним фахівцем, чи відповідальним співробітником, збудували неймовірний будинок,  — усе це нічого, порівняно з тим, що ви стали справді добрим і люблячим батьком для своїх  дітей. Найголовніше покликання в житті жінки — бути мамою, а вже потім реалізовуватися в кар’єрі, бізнесі. По-справжньому щасливою можна назвати родину, в якій усі члени підтримують один одного, хвилюються, спільно проживають радісні і сумні події. Важливо, щоб не лише батьки турбувалися про дітей, але й діти так само розуміли почуття мами і тата. У щасливих сім'ях завжди знайдуться спільні інтереси і теми для обговорення.
15 травня у всьому світі відзначається Міжнародний день сім’ї,  хочеться, щоб в перелік символів і образів, з якими ототожнюють Україну й українців, обов’язково  включали також здорове, щасливе сімейне життя батька, матері та дітей — як базову цінність, як ключовий пріоритет і як реальний стан речей.