Про просування законопроєктів щодо збільшення та справедливого зарахування частки ПДФО до місцевих бюджетів

  • 575

РІШЕННЯ ПРАВЛІННЯ

ВСЕУКРАЇНСЬКОЇ АСОЦІАЦІЇ

ОРГАНІВ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ

«АСОЦІАЦІЯ МІСТ УКРАЇНИ» № 5

 

м.Київ                                  22 квітня 2021 року

 

Про просування законопроєктів щодо

збільшення та справедливого зарахування
частки ПДФО до місцевих бюджетів

 

Заслухавши інформацію заступника Виконавчого директора АМУ, директора Аналітичного Центру АМУ Рабошука Я.О., Виконавчого директора АМУ О.В.Слобожана щодо законопроєктів, які перебувають на розгляді Верховної Ради України, з питань збільшення частки зарахування ПДФО до місцевих бюджетів та з питань зарахування ПДФО за місцем розташування виробничих потужностей суб’єктів підприємницької діяльності, Правління Асоціації вирішило:

 

  1. Інформацію заступника Виконавчого директора АМУ, директора Аналітичного Центру АМУ Рабошука Я.О., Виконавчого директора АМУ О.В. Слобожана щодо законопроєктів, які перебувають на розгляді Верховної Ради України, з питань збільшення частки зарахування ПДФО до місцевих бюджетів та з питань зарахування ПДФО за місцем розташування виробничих потужностей суб’єктів підприємницької діяльності взяти до відома.

 

  1. Підтримати проєкти законів України «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо подальшого зміцнення фінансової спроможності громад» № 5066 від 15.02.2021 р., «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо збільшення відсотку зарахування податку на доходи фізичних осіб до бюджетів місцевого самоврядування» № 5066-1 від 04.03.2021 р., які передбачають збільшення частки зарахування ПДФО до місцевих бюджетів.

 

  1. Підтримати проєкти законів України «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо сплати (перерахування) податку на доходи фізичних осіб за фактичним місцем здійснення діяльності фізичними особами» №5244-3 від 30.03.2021 р., «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо забезпечення сплати податку на доходи фізичних осіб за місцезнаходженням (місцем здійснення діяльності) юридичної особи та її відокремлених підрозділів» №5364 від 12.04.2021 р.

 

  1. Членам Правління АМУ провести роботу з народними депутатами України щодо доведення позиції АМУ з метою ухвалення відповідних законопроєктів.

 

  1. Регіональним відділенням АМУ довести до відома всіх органів місцевого самоврядування – членів АМУ позицію АМУ та забезпечити її представлення під час роботи з народними депутатами України, в консультативно-дорадчих органах, на заходах АМУ, в ЗМІ тощо.

 

  1. Членам Правління АМУ, Виконавчій дирекції АМУ, регіональним відділенням АМУ провести широку інформаційну кампанію в ЗМІ на підтримку позиції АМУ щодо збільшення частки зарахування ПДФО до місцевих бюджетів та з метою сприяння ухваленню відповідних законопроєктів.

 

 

Голова                                                               В. Кличко