ВІДБУЛОСЬ ПЕРШЕ ЗАНЯТТЯ З ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ОБОРОНИ

  • 874

Фото без описуУчора, 24, квітня, як і було анонсовано в Гайворонському міжшкільному навчально-виробничому комбінаті відбулось перше заняття з територіальної оборони. Участь в ньому взяли небайдужі, активні, патріотично налаштовані гайворонці, які воліють навчитись захищати свій дім, своє місто від можливої загрози.

На самому початку заняття військовий комісар Гайворонський районний центр комплектування та соціальної підтримки Андрій Іващенко поінформував присутніх про мету і завдання територіальної оборони та пояснив головні аспекти її організації. Перший заступник міського голови Ігор Ковердяга також висловив впевненість в тому, що в Гайворонська міська рада всіляко підтримуватиме сили територіальної оборони задля якісного виконання ними їхніх завдань в разі виникнення надзвичайних ситуацій чи загроз.Фото без опису

Після цього для усіх учасників зібрання було проведено лекцію на тему надання першої медичної допомоги у випадках кровотеч, переломів тощо, яку провів Уфнаровський Владислав Вікторович, лікар-травматолог Гайворонської міської лікарні.

Фото без описуНасамкінець зібрання для його учасників Анатолій Трачук, керівник центру військово-патріотичного-виховання Гайворонського МНВК та ветеран війни на Донбасі Роман Друзь ознайомили присутніх з технікою безпеки поводження зі зброєю та наочно на прикладі навчального автомата Калашникова продемонстрували техніку розбору і збору автомата. Бажаючі могли самі відчути зброю потренувавшись у її збиранні.

В подальшому організатори навчання з тероборони залучатимуть спеціалістів військової справи, бойових медиків для того, аби гайворонці, які прийшли в тер оборону могли отримати максимум знань, умінь і навичок, які допоможуть захистити місто, громаду від надзвичайних ситуацій. Також організатори сподіваються побачити на навчанні ще більше активних і небайдужих гайворонців.