У МІСЬКВИКОНКОМІ: ЗАТВЕРДЖЕНО ПРОВЕДЕННЯ ТУРИСТИЧНОГО ФЕСТИВАЛЮ

  • 533

Фото без опису

У четвер 22 квітня відбулось третє засідання виконкому міської ради. На розгляд комітету було винесено більше тридцяти важливих питань порядку денного.

Заслухавши інформацію директора територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Наталії Поліщук члени виконкому внесли зміни до рішення виконкому №27 від 23.03.2021 року «Про затвердження тарифів на платні соціальні послуги, які надаються територіальним центром. Зокрема було додано пункт, в якому йдеться про те, що соціальні послуги перукаря, взуттєвика, швачки та соціального робітника відділення організації надання адресної натуральної та грошової допомоги будуть надаватись виключно на платній основі всім отримувачам соціальних послуг, крім осіб з інвалідністю першої групи та дітей з інвалідністю першої групи.Фото без опису

З метою дотримання визначених законодавством гарантій із захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, а також у зв’язку з підготовкою заходів до 35-х роковин Чорнобильської катастрофи, вшанування подвигу учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС виконком затвердив План заходів. Він передбачає: забезпечення щорічного обов’язкового обстеження та необхідні обсяги медичної допомоги у лікувальних закладах на території громади громадянам, які постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС; забезпечення необхідного обсягу диспансерного спостереження, проведення заходів профілактики, здоровлення осіб, які постраждали внаслідок аварії; організація зустрічей з ліквідаторами та постраждалими особами для виявлення їх соціальних проблем та вжиття заходів для їх розв’язання; здійснення благоустрою територій, меморіальних комплексів, скульптурних споруд, які увіковічнюють пам’ять учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС; забезпечення надання адресної соціальної допомоги потерпілим дітям, яким встановлено інвалідність, пов’язану з наслідками Чорнобильської катастрофи та ряд інших заходів.

Фото без описуЗ метою забезпечення ефективного контролю за дотриманням Правил благоустрою території міста Гайворон, виявлення порушень і притягнення до відповідальності суб’єктів господарювання та громадян виконавчий комітет прийняв рішення уповноважити складати адмінпротоколи по визначених статтях Кодексу України про адміністративні правопорушення начальника та спеціалістів відділу житлово-комунального господарства, транспорту і благоустрою, старост та спеціалістів-землевпорядників старостинських округів Гайворонської міської територіальної громади.

Своїм рішення виконком утворив робочу групу з підготовки Стратегічного плану розвитку Гайворонської міської територіальної громади на період 2021-2025 років.

Відповідно затвердженого положення робоча група в процесі діяльності розробляє проект бачення Стратегічного плану розвитку громади, визначає напрямки і пріоритети своєї роботи, розробляє план дій для втілення Стратегії, визначає проблеми та можливості соціально-економічного розвитку, проводить економічні дослідження, аналізує можливості та загрози тощо.

До складу робочої групи увійшли заступники міського голови, керівники відділів, старости, депутати міської ради, керівники підприємств та ін..

З метою попередження випадків і недопущення травмування людей на водному об’єкті м. Гайворон, відповідно до Закону України «Про аварійно-рятувальні служби» та керуючись «Правилами охорони життя людей на водних об’єктах України» члени виконкому призначили відповідальним за експлуатацію міського пляжу та рятувального посту керівника КП «Гайворонський комунальник». Також рішення зобов’язує провести обстеження якості води, акваторії дня пляжу та отримати Паспорт на відкриття та функціонування міського пляжу. На період літнього сезону штат КП «Гайворонський комунальник» має бути укомплектований двома рятувальниками, які мають пройти відповідні навчання в аварійно-рятувальній службі. З 15 травня має бути організоване щоденне функціонування пляжу.

Задля забезпечення всенародного та увічнення героїчного подвигу захисників вітчизни, які виявили масовий героїзм, небачену стійкість, патріотизм у жорстокій війні з фашистськими загарбниками та з нагоди вшанування 76-ї річниці Дня Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 років виконком затвердив відповідний план заходів. Серед них – впорядкування меморіалів, пам’ятників, братських могил та інших місць поховання загиблих захисників, меморіальних дощок та проведення робіт з благоустрою; проведення обстеження матеріально-побутових умов проживання ветеранів; надання матеріальної допомоги інвалідам Другої Світової війни, що проживають на території громади, проведення пам’ятних заходів до Дня пам’яті та примирення та мітингу-реквієму по вшануванню воїнів-ветеранів та загиблих у Другій Світовій війні та ряд інших пам’ятних заходів у закладах культури та освіти Гайворонської міської територіальної громади.

Також затверджено план заходів з відзначення 25-ї річниці Конституції України. Зокрема заплановано ряд урочистих, культурних, мистецьких та пам’ятних подій заходів на території громади.

Наприкінці засідання виконавчий комітет вирішив провести 21-22 травня 2021 року на території громади туристичний фестиваль «GoodoK-Fest», приурочений збереженню Гайворонської вузькоколійної залізниці. У план заходів входить проведення всеукраїнської науково-практичної конференції, виставок, екскурсій, конкурсів, ярмарок, фото пленерів, майстер-класів, поїздок на раритетній залізничній техніці, флешмобів тощо.

Окрім того виконком розглянув ряд інших важливих питань і прийняв стосовно них відповідні рішення. З повним переліком питань та рішеннями виконавчого комітету можна ознайомитись на офіційному веб-ресурсі Гайворонської міської ради.