До уваги громадян, які обробляють земельні ділянки площею понад 2 гектари

  • 529

Фото без опису

Відповідно  до  ст.165 п. 1 пп. 24 Податкового кодексу України від 02.12.2010 №2755-VI (зі змінами та доповненнями) доходи,  отримані  від  продажу  власної  сільськогосподарської  продукції,  що  вирощена,  відгодована,  виловлена,  вироблена,  оброблена  та/або  перероблена  безпосередньо  фізичною  особою  на  земельних  ділянках,  площа  яких  перевищує  2  гектари,  підлягають  оподаткуванню  на  загальних  підставах.

За результатами 2020 року  фізичним особам одноосібникам, які здійснюють вищезазначені види діяльності, необхідно подати податкову декларацію про майновий стан і доходи до 01 травня 2021 року  та сплатити податки вчасно та у повному обсязі, відповідно до норм податкового законодавства, адже наповнення державного бюджету, реалізація завдань та функцій держави безпосередньо залежать від ефективного виконання усіма суб’єктами податкового права податкового обов’язку.

Відповідальність за неподання або несвоєчасне подання громадянами декларацій про доходи чи включення до декларацій перекручених даних, неведення обліку або неналежне ведення обліку доходів і витрат, для яких законами України встановлено обов'язкову форму обліку, передбачено ст. 164¹ КУаП - тягне за собою попередження або накладення штрафу у розмірі від трьох до восьми неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

 Дії, передбачені частиною першою цієї статті, вчинені особою, яку протягом року було піддано адміністративному стягненню за те ж порушення - тягнуть за собою накладення штрафу у розмірі від п'яти до восьми неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Також повідомляємо, що відповідальність за неподання або несвоєчасне подання податкової звітності передбачено п.120.1 ст.120 ПКУ, зокрема, неподання або несвоєчасне подання платником податків або іншими особами, зобов’язаними нараховувати та сплачувати податки, збори податкових декларацій (розрахунків), тягнуть за собою накладення штрафу.

ЧИТАЙТЕ НАС ТАКОЖ:

Фото без опису Фото без опису Фото без опису