ЗАПРОШУЄМО НА НАВЧАННЯ З ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ОБОРОНИ!

  • 777

Фото без описуЗа останніх сім років, відколи на Донбасі почалась війна, Українські Збройні Сили пройшли шлях від тотального штучного занепаду до кардинально нової технічно та ідеологічно потужної, добре підготовленої та озброєної армії, що орієнтується на високі стандарти НАТО і яка здатна дати відсіч агресору.

Але стандарти сучасної армії зразка Євроатлантичного Альянсу (НАТО) вимагають і якісно підготовлених і функціональних підрозділів територіальної оборони, практика яких існує в більшості країн світу.

В Україні цей процес набирає обертів і сьогодні в обласних центрах уже функціонують підрозділи територіальної оборони, які вдосконалюють свої навички і вміння діяти у випадку надзвичайних ситуацій чи військових дій, для того аби забезпечити відповідний порядок, охорону важливих об’єктів та комунікацій, організації руху опору тощо на конкретній території міста, села, місцевості. Такі підрозділи територіальної оброни функціонують виключно на території, за якою вони закріплені і починають діяти лише в разі реальних бойових дій чи надзвичайних ситуацій.

Гайворонський районний центр комплектування та соціальної підтримки спільно з Гайворонським міжшкільним навчально-виробничим комбінатом, ветеранами військової служби за підтримки міського голови Романа Волуйка розпочинають проведення практичних занять з освоєння навичок і вмінь територіальної оборони для жителів Гайворонської міської територіальної громади.

На заняттях, які проходитимуть на базі Гайворонського МНВК усі бажаючі гайворонці зможуть окрім теоретичної підготовки отримати, а ті, хто уже має досвід строкової служби чи військовий досвід – згадати і покращити, ряд практичних навичок і вмінь щодо поводження зі зброєю, надання першої медичної допомоги, орієнтування на місцевості, виживання в складних умовах, розгортання та несення служби на блокпостах, підтримки правового режиму воєнного стану, забезпечення умов для надійного функціонування органів влади та забезпечення умов для розгортання регулярних підрозділів Збройних Сил України. Окрім того це можливість розширити світогляд, здобути ряд практичних навичок і з оборони власної домівки та міста, підняти рівень власної фізичної підготовки, а також знайти нових друзів та однодумців.

Міський голова Роман Волуйко став одним із перших, хто виявив бажання увійти до складу підрозділу територіальної оброни і отримати відповідні знання і навички.

Тож запрошуємо активних і патріотично налаштованих громадян, чоловіків та жінок, незалежно від наявності військового досвіду, віком від 18 до 60 років на перше заняття з територіальної оборони, яке відбудеться в суботу, 24 квітня о 10:00 год. в Гайворонському міжшкільному навчально-виробничому комбінаті. Серед вимог – зручний одяг та дотримання карантинних обмежень.