ЯК ДОВЕСТИ В СУДІ, ЩО ТІТКА - ТВОЯ РОДИЧКА

  • 785

Фото без описуРодинні відносини або ж споріднення – кровний зв’язок між людьми, з наявністю якого закон пов’язує виникнення, зміну чи припинення прав та обов’язків. Суд вправі розглядати справи про встановлення родинних відносин, коли цей факт безпосередньо породжує юридичні наслідки для заявника: право на спадщину, право на пенсію у зв’язку із втратою годувальника, одержання компенсації тощо.

 

???? До

Володимир-Волинський місцевий центр з надання БВПД

звернувся пан Анатолій з проханням допомогти йому встановити факт родинних відносин. Чоловік розповів, що у січні 2020 року померла його тітка, після смерті якої відкрилась спадщина за законом на земельну ділянку для ведення товарного сільськогосподарського виробництва.

Щоб оформити право на спадщину, він пішов до приватного нотаріуса. Однак через відсутність документів, які підтверджують родинні відносини між ним та його тіткою, йому було відмовлено у видачі свідоцтва про право на спадщину за законом та рекомендовано звернутись до суду для встановлення факту родинних відносин.

Клієнт належав до категорії, що має право на безоплатну вторинну правову допомогу як особа з інвалідністю, яка отримує пенсію або допомогу, що призначається замість пенсії, у розмірі, що не перевищує двох прожиткових мінімумів для непрацездатних осіб згідно з ст. 14 ЗУ «Про безоплатну правову допомогу» ? https://bit.ly/3a7ESD2

Фахівчиня місцевого центру центру Ірина Лах зібрала необхідні докази, підготувала ????заяву про встановлення факту родинних відносин та заяву про виклик свідків.

У цій справі доказами стали: копія свідоцтва про народження пана Анатолія, копія архівної довідки про народження його тітки, копія архівної довідки про народження його батька. Із цих документів випливало, що його батько та тітка мають спільних батьків, тобто є братом і сестрою. Свідки по справі (дружина заявника та сусідка) підтвердили факти спілкування племінника й тітки.

?????? Рішенням суду позов клієнта було повністю задоволено та встановлено факт родинних відносин.

???? Ця справа в Єдиному державному реєстрі судових рішень: https://bit.ly/2OLnMmK

???? Більше кейсів системи БПД тут ?? https://bit.ly/35YQ57A

#БПД #ПравоваДопомога #LegalAid