В ГАЙВОРОНСЬКІЙ ГРОМАДІ ПРЕДСТАВНИКИ РЕЛІГІЙНИХ КОНФЕСІЙ ОБГОВОРИЛИ СИТУАЦІЮ ІЗ ОРГАНІЗАЦІЄЮ БОГОСЛУЖІНЬ З МЕТОЮ ЗАПОБІГАННЯ ПОШИРЕННЮ КОРОНАВІРУСУ

  • 501

 

В зв’язку з наближенням релігійних свят, сьогодні, 14 квітня, відбулася зустріч першого заступника міського голови Ковердяги Ігора Миколайовича, Томашевської Алли Іванівни, в.о. заступника начальника, начальника відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Гайворонського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області та представників релігійних конфесій Гайворонської територіальної громади. Розглянули питання щодо забезпечення максимальної безпеки людей під час відвідування храмів та відзначення Вербної Неділі, Великодня в умовах карантину. Захворюваність на коронавірус в громаді щоденно збільшується, тому було запропоновано проводити службу в храмах, але без прихожан. Освячення пасок, святкових кошиків, верби рекомендовано здійснювати на вулиці, із дотриманням відстані між парафіянами не менш ніж 1,5-2 метри та обов’язковому використанню засобів індивідуального захисту і дезінфекції.

Своєю чергою, присутні на зустрічі представники релігійних конфесій Гайворонської громади запевнили, що повністю розуміють, в якій непростій ситуації опинилася держава разом з усією світовою спільнотою, а також докладуть усіх зусиль задля безпеки своїх вірян.

 

ЧИТАЙТЕ НАС ТАКОЖ: