ВІДКРИТО МОЛОДІЖНИЙ ЦЕНТР "ГАЙКА"

  • 586

Фото без описуЕфективність молодіжної політики в громаді в умовах децентралізації значною мірою залежить лише від єдності та скоординованості дій місцевого самоврядування, молодіжного представництва та небайдужних людей громади.

Учора, 5 квітня, в приміщенні КЗ «Центр культури та дозвілля» ( бувший районний будинок культури) відбулось відкриття молодіжного простору «ГАЙКА».

З ідеєю цього проекту виступили студенти Української академії лідерства, які упродовж кількох місяців живуть і працюють в Гайвороні.

Молодіжний центр «ГАЙКА» - це вільний освітній та просвітницький молодіжний простір, де молодь зможе безпечно, цікаво та корисно проводити вільний час разом.

Для кого цей проект?

Проект не має обмежень, основною аудиторією проекту є молодь віком від 14 до 35 років.

Створення молодіжних просторів дає можливість залучати пасивну молодь до активного життя у громаді, де можна в рамках однієї локації консолідувати всі зусилля для розвитку культурних та соціальних проєктів.

Такий молодіжний публічний простір нового типу одночасно може бути як:

- платформа для самоорганізації мешканців активної спільноти;

- майданчик для проведення форумів, конференцій, концертів, лекцій, майстер-класів;

- простір для спільної праці активних молодіжних спільнот району (активістів культури, ай-ті, велоруху, молодіжних ГО та інших;

- платформа для самоорганізації активних громадян та гуртування навколо ідеї спільної праці направленої на сталий розвиток нашої громади;

- простір для вивчення іноземних мов чи предметів у нестандартній обстановці та з нестандартною методикою;

- професійна орієнтація молоді;

- соціальні проєкти, волонтери.

Тож, заручившись підтримкою міського голови Романа Волуйка, молоді та ініціативні студенти взялись за реалізацію проєкту. Їм для цього було виділено кімнату в приміщенні Будинку культури. Для того аби запустити проєкт кімната потребувала косметичного ремонту. Тож з цією метою було розпочато збір коштів та матеріалів. Долучались до ідеї небайдужі гайворонці, підприємці, депутати, керівники структурних підрозділів міської ради, керівники громадських організацій та об’єднань та інші активні гайворонці.

Залучивши до проведення ремонту усіх студентів УАЛу в Гайвороні, учнів-волонтерів міських шкіл, небайдужих мешканців міста було проведено ремонт приміщення, виготовлено меблі з будівельних піддонів. Також, як повідомив один із керівників проєкту Максим Козакевич, незабаром надійдуть ще меблі для центру та інше приладдя.

Честь урочисто відкрити Центр було надано міському голові Роману Волуйку та Максиму Козакевичу. В знак подяки за підтримку і допомогу студенти УАЛу презентували подарунки та подяки з символікою міста Роману Волуйку, заступнику міського голови Юлії Пошенко, депутатам міськради Олександру Мешкову, Олександру Мельнику,підприємцям Володимиру та Інні Ратушняк, Валерію Згуровському, Кушнір Тетяні, Ользі Лисенко, керівнику відділу культури, культурної спадщини та туризму міської ради Аллі Соболенко, директору Центру культури і дозвілля Сергію Загарію та директору МНВК Сергію Іщуку, голові ГО «Молодь за чисте майбутнє» Олені Шаповал та іншим небайдужим мешканцям громади.

У свою чергу міський голова Роман Волуйко також подякував голові громадської організації «Українська академія лідерства» Р.Тичківському, керівникам проєктів Максиму Козакевичу, Ксенії Григалашвілі та Вікторії Савків, усім студентами УАЛу за їх наполегливість і неабияку самовіддачу в реалізації молодіжних проєктів.

Запрошені на відкриття молодь, педагоги опорних шкіл громади, працівники КУ «Гайворонський центр професійного розвитку педагогічних працівників», КЗ «Центр дитячої та юнацької творчості» були приємно вражені самою ідеєю та результатом, який було досягнуто та цікавились у керівників проєкту Максима Козакевича, Ксенії Григалашвілі про подальший розвиток ідеї.

У свою чергу УАЛівці пояснили, що відтепер Центр буде функціонувати під керівництвом місцевих менторів і наставників з числа активних педагогів, діячів культури, активних громадян, які формуватимуть план роботи центру і тематику зустрічей тощо. Волонтери будуть слідкувати за проєктом і також допомагати інформаційним наповненням, координацією з менторами та наставниками.

Після відкриття Центру учасники зібрання поділились на дві групи. Молодь залишилась спілкуватись зі студентами УАЛу,а педагоги зібрались в читальному залі бібліотеки , де відбулась відео конференція стосовно питань менторства.

Відтепер «ГАЙКА» має всі шанси стати місцем, де прогресивна і активна молодь Гайворонської громади зможе в неформальній атмосфері спілкуватися і працювати над новими ідеями, розвиватися і творити, знаходити нових друзів і формувати кістяк прогресивних молодих людей, які розвиватимуть себе і світ навколо себе.