СЕСІЯ МІСЬКОЇ РАДИ: ЗАТВЕРДЖЕНО РЯД МІСЬКИХ ПРОГРАМ

  • 444

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

В четвер, 25 березня, відбулось засідання дев’ятої сесії міської ради восьмого скликання. Традиційно відкрив і вів її голова Гайворонської міської територіальної громади Роман Волуйко.

Відбулось чергове засідання в новому приміщенні міської ради, що на площі Героїв Майдану, 5.

Великий зал для засідань тут сприяв дотриманню санітарних обмежень із дотриманням дистанції, зважаючи на зростання кількості захворювань на COVID-19. На засідання сесії було винесено більше тридцяти питань порядку денного та більше двохсот земельних питань. Тому, не гаючи часу, депутати взялись за їх розгляд.

Затвердивши порядок денний зі змінами, зокрема внісши в порядок звернення депутата Усенка С.В., обранці громади своїми рішеннями внесли зміни до бюджету громади на 2021 рік, а також з метою регламентації взаємовідносин між різними учасниками бюджетного процесу, відповідно до статті 7 Бюджетного кодексу України, затвердили Бюджетний регламент проходження бюджетного процесу в Гайворонській міській раді.

Відповідно до чинного законодавства, нормативно правових актів було внесено зміни до рішень "Про затвердження Положення про порядок надання одноразової грошової матеріальної допомоги громадянам Гайворонської міської територіальної громади", та «Про затвердження міської Програми соціального захисту учасників АТО/ООС, воїнів-інтернаціоналістів, ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС та інших категорій населення на 2021-2023 роки».

З метою здійснення в межах повноважень контролю за дотриманням вимог законодавства у сфері охорони здоров’я, соціального захисту та забезпечення населення, охорони та умов праці депутати затвердили Положення про відділ соціального захисту, соціального забезпечення та охорони здоров’я Гайворонської міської ради (в новій редакції).

Задля відшкодування перевізникам витрат на перевезення громадян пільгових категорій депутати своїми рішеннями затвердили Порядок відшкодування витрат пов’язаних з перевезенням окремих категорій громадян Гайворонської міської територіальної громади на залізничному транспорті та Порядок відшкодування компенсаційних виплат за пільговий проїзд автомобільним транспортом окремим категоріям громадян Гайворонської міської територіальної громади на приміських маршрутах автомобільним транспортом загального користування.

На підставі протоколу конкурсної комісії для проведення конкурсу на заміщення вакантної посади директора територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) від 23 лютого 2021 року № 34 депутати погодили призначення ПОЛІЩУК Наталії Юріївни на посаду директора територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Гайворонської міської ради з 26 березня 2021 року. Міському голові доручено укласти контракт з Поліщук Н.Ю. терміном на п’ять років.

Окрім того депутати своїм голосуванням затвердили перелік адміністративних послуг, які надаються через відділ надання адміністративних послуг (ЦНАП) Гайворонської міської ради та затвердили ряд програм, які функціонуватимуть на території Гайворонської міської громади, зокрема такі як: Програма охорони навколишнього природного середовища Гайворонської міської ради на 2021 рік; Програма розвитку фізичної культури та спорту Гайворонської територіальної громади» на 2021-2025 роки; Програма національно-патріотичного виховання «Я – патріот» на 2021 - 2025 роки; Програма «Обдарована молодь Гайворонщини» на 2021 – 2025 роки; Програма організації харчування учнів закладів загальної середньої освіти та вихованців закладів дошкільної освіти Гайворонської міської ради на 2021-2025 роки; Програми «Шкільний автобус» на 2021-2025 роки; Програма розвитку земельних відносин на території Гайворонської міської ради на 2021-2025 роки. Підтримали депутати і Положення про присудження міської педагогічної премії імені Арона Борисовича Рєзніка.

Зважаючи на стан мостової споруди через Південний Буг в Гайвороні, яка розташована над Гайворонською ГЕС, міська рада схвалила звернення депутатів Гайворонської міської ради до голови Кіровоградської обласної державної адміністрації Назаренка Андрія Валерійовича, директора ДП Агентства місцевих автомобільних доріг Зорькіна Анатолія Олександровича щодо виконання регламентуючих експлуатаційних заходів по мостовому переходу через річку Південний Буг ПК0+00-ПК0+250 автомобільної дороги загального користування місцевого значення Гайворон-Бандурове, що проходить над Гайворонською ГЕС.

Відповідно звернення депутата Усенка С.В. було прийнято звернення депутатів до силових структур щодо повернення в комунальну власність майна, яке було неправомірно захоплено.

Окрім того депутати розглянули ряд інших та земельних питань і прийняли відповідні рішення. Детальніше ознайомитись з проєктами рішень можна на офіційному сайті міської ради.

ЧИТАЙТЕ НАС ТАКОЖ:

Фото без опису Фото без опису Фото без опису