У МІСЬКВИКОНКОМІ

  • 861

Фото без опису  

 

У вівторок, 23 березня відбулось друге засідання виконавчого комітету Гайворонської міської ради. Відкрив і вів його міський голова Роман Волуйко.

 

 

 

Фото без опису

З метою створення та організації діяльності сім’ї патронатного вихователя, влаштування, перебування дитини в такій сім’ї, забезпечення прав і найкращих інтересів дитини, спрямованих на підтримку сім’ї, створення умов для виховання і розвитку дітей у сім’ї або середовищі, максимально наближеному до сімейного, виконком прийняв рішення запровадити послугу з патронату над дитиною на території Гайворонської міської територіальної громади. Функції з організації надання послуг з патронату над дитиною покласти на КЗ «Гайворонський міський центр соціальних служб».

Своїм рішенням члени виконкому затвердили тарифи на платні соціальні послуги територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Гайворонської міської ради на 2021 рік, зокрема послуги взуттьовика, перукаря, швачки, стаціонарного догляду, догляду вдома.

Для погодженого вирішення питань, що належать до компетенції відділу освіти, молоді та спорту Гайворонської міської ради виконком затвердив Положення про колегію відділу освіти, молоді та спорту Гайворонської міської ради, а також склад колегії, до якої входять начальник відділу освіти, молоді та спорту, юрист відділу, головний спеціаліст відділу, директор ДНЗ №5 «Дзвіночок», директор КЗ «Гайворонський ліцей №2», директор КЗ «Інклюзивно-ресурсний центр», директор КЗ «Гайворонський центр дитячої та юнацької творчості», директор КЗ «Гайворонська дитячо-юнацька спортивна школа», директор КУ «Гайворонський центр професійного розвитку педагогічних працівників».

Розглянувши листи від закладів дошкільної освіти та заслухавши інформацію Гайворонського відділу освіти виконком затвердив фактичний розмір середньої вартості харчування в закладах дошкільної освіти сіл старостинських округів та в дошкільних закладах міста.

Таким чином фактичний розмір середньої вартості харчування дітей в дошкільних закладах сіл громади на 2021 рік становитиме: для дітей раннього віку – 25 гривень, для дітей садових груп – 35 гривень. Розмір батьківської плати за перебування дітей в закладах дошкільної освіти в селах старостинських округів становитиме 40 відсотків від вартості харчування дитини на день. Багатодітні сім’ї сплачуватимуть лише половину від сорока відсотків.

В дошкільних закладах освіти міста фактичний розмір середньої вартості харчування складе: для дітей раннього віку – 25 гривень, а для дітей садових груп – 32 гривні. Батьківська плата встановлена з розрахунку 60 відсотків від вартості харчування дитини за день. Багатодітні сім’ї сплачуватимуть 50 відсотків від батьківської плати.

Звільнено від плати за харчування в усіх дошкільних закладах малозабезпечені сім’ї та сім’ї учасників АТО, діти-сироти, діти позбавлені батьківського піклування, діти-інваліди, батьки, або особи, які їх замінюють, якщо сукупний дохід на кожного члена сім’ї за попередній квартал не перевищує 749, 5 грн.

З метою забезпечення реалізації державної політики щодо створення безперешкодного життєвого середовища для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення на території міської ради, на виконання нормативно-правових актів затверджено міський план заходів зі створення безбар’єрного простору на території Гайворонської міської ради.

Фото без опису

З метою поліпшення естетичного вигляду і експлуатаційного стану елементів благоустрою, санітарного стану території Гайворонської міської ради, членами виконкому було прийнято рішення провести місячник благоустрою з 1 квітня 2021 року по 1 травня 2021 року.

Зважаючи на сприятливі погодні умови, що сформувалися на території України та беручи до уваги обмеженість енергетичних ресурсів в місті члени виконавчого комітету прийняли рішення завершити опалювальний сезон 2020/2021 року на об’єктах соціальної сфери, установах та організаціях усіх форм власності, в житловому фонді у разі підвищення середньодобової температури повітря протягом трьох діб вище 8 градусів, але не пізніше 30 квітня 2021 року.

Також було розглянуто ряд інших питань і прийнято відповідні рішення.

Фото без опису 

 

 

 

ЧИТАЙТЕ НАС ТАКОЖ:

Фото без опису Фото без опису Фото без опису