ШТРАФ ЗА ВІДСУТНІСТЬ АДРЕСНОЇ ТАБЛИЧКИ

  • 1610

Згідно рішення тридцять шостої сесії міської ради «Про затвердження порядку присвоєння зміни поштових адрес об’єктам нерухомого майна, розташованим на території Гайворонської міської ради», домогосподарства та адміністративні будівлі повинні мати адресні таблички. Маркування на будівлях необхідне для організації простору. Табличка з номером і назвою вулиці або провулку, на вашій будівлі допоможуть, персоналу швидкої медичної допомоги, працівникам пожежної безпеки або поліцейським оперативно ідентифікувати ваше домогосподарство і вчасно відреагувати на звернення.

Необхідно відзначити, що не тільки житлові будинки повинні мати табличку з адресою, але і всі інші адміністративні будівлі (підприємства бюджетної сфери, адміністративні заклади, магазини, банки, аптеки тощо). Власники домогосподарств, керівники приватних підприємств та підприємці малого та середнього бізнесу зобов’язані встановити табличку з номером і назвою вулиці за своєю адресою на фасаді житлового будинку, підприємства, закладах торгівлі або соціальної сфери.

Порушення правил благоустрою тягне покарання адміністративного характеру відповідно до ст. 152 КУпАП «Порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів». Штрафи за відсутність маркувань на домогосподарствах досягають до 1360 грн — для населення і до 1800 грн. — для магазинів, банків, аптек, бюджетних установ та інших закладів.