Чому варто скористатися послугою автоматичного призначення пенсії?!

  • 400

Від початку року на Кіровоградщині понад 400 осіб – майбутніх пенсіонерів скористалися зручною сервісною послугою від Пенсійного фонду України – автоматичне призначення пенсії.

1.  Це зручно!

З 1 липня 2020 року Пенсійний фонд України впровадив нову сервісну послугу – автоматичне призначення пенсії. Особливістю новації є те, що застрахованим особам, які скористаються нею, пенсію буде призначено без особистого звернення до органів Пенсійного фонду України на підставі поданих документів через портал електронних послуг Пенсійного фонду України або поданих, заздалегідь, до сервісних центрів.

2.   Це швидко!

Для реалізації призначення пенсії автоматично особа має подати відповідну анкету-заяву та долучити до неї документи, що підтверджують набутий страховий стаж, а також документи, що ідентифікують особу: паспорт громадянина України та реєстраційну картку платника податків.

Оскільки система передбачає зворотній зв’язок, то результати опрацювання анкети-заяви особа може побачити в своєму особистому кабінеті на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України у вкладці “Мої повідомлення”.

3.  Це безпечно!

Зважаючи на сучасні обставини та дбаючи про власну безпеку, рішення скористатися онлайн-сервісами Пенсійного фонду України – це найбезпечніший та найефективніший варіант доступу до пенсійних послуг, які можна отримати в будь-який зручний час навіть не покидаючи домівки.

Нагадуємо, увійти на вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду України (www.pfu.portal.gov.ua) можливо за допомого кваліфікованого електронного підпису (КЕП) або через систему електронної ідентифікації GOVID, яка дає змогу авторизуватися на сайтах державних установ.