КОНТРОЛЬ БЕЗПЕКИ ХАРЧУВАННЯ ДІТЕЙ

  • 208

Сьогодні в Україні впроваджена європейська модель контролю за якістю та безпечністю харчових продуктів - НАССР (Hazard Analysis and Critical Control Point), яка дозволяє аналізувати та контролювати небезпечні фактори хімічного, мікробіологічного та фізичного походження від сировини до обігу та споживання готової продукції.

Належна реалізація програм НАССР дозволяє не тільки знизити ризики, пов'язані із харчовими отруєннями споживачів, а й удосконалити технологічні процеси виробництва та покращити якість продукції.

З метою проведення роз’яснювальної роботи та підвищення рівня обізнаності про особливості впровадження системи НАССР 15 березня 2021 року на базі міста Благовіщенське відбувся семінар-навчання для представників Держпродспождивслужби, керівників та відповідальних за організацію харчування в закладах освіти Гайворонської міської територіальної громади

Навчання було проведено за сприянням FILMAR ENGINEERING LTD за участю громадської ради при ДПСС, експертів з НААСР та АГРОІНЖЕНЕРІЇ, з систем якості та безпечності харчової галузі.

Учасники семінару пройшли курс навчання за темою «Основні вимоги законодавства України щодо безпечності харчових продуктів та організація заходів державного контролю з дотримання вимог системи НАССР в умовах Covid-19» та отримали відповідні сертифікати.