ЧЕРГОВЕ ОНОВЛЕННЯ МАТЕРІАЛЬНО-ТЕХНІЧНОГО СТАНУ ЛІКАРНІ: НОВИЙ ДИЗЕЛЬ-ГЕНЕРАТОР ЗА КОШТИ МІСЬКОГО БЮДЖЕТУ

  • 482

Фото без описуГолова Гайворонської міської територіальної громади Роман Волуйко уже неодноразово заявляв, що 2021 рік має стати роком медицини в громаді. На збереження лікарні і її розвиток направлені чималі зусилля і фінансові ресурси. І заяви очільника громади не розходяться з ділом, обіцяне уже виконується.
Так на восьмій сесії міської ради, яка відбулась 25 лютого, депутати підтримавши ініціативу міського голови своїм рішенням виділили 2 мільйони гривень з міського бюджету на потреби лікарні в обладнанні. А вже сьогодні, 17 березня, лікарня отримала такий необхідний для  збереження існуючих і примноження нових пакетів послуг пристрій безперебійного енергопостачання. Іншими словами – це дизель-генератор, який автоматично вмикається в разі знеструмлення лікарні. Старий генератор 1987 року випуску, яким користувались в лікарні досі, не має функції автозапуску, малопотужний (75кВт) і не відповідає вимогам, які ставить перед лікарнею НСЗУ.
Новий сучасний дизель-генератор  значно потужніший (138 кВт) і може повністю забезпечувати потреби мед закладу. До того ж має функцію автоувімкнення в разі відключення електромережі. Уже невдовзі його буде встановлено і підключено замість старого генератора.
Т.в.о. головного лікаря Гайворонської ЦМЛ Алла Пісова висловлює слова вдячності голові громади Роману Волуйку, депутатському корпусу за таку необхідну і важливу для всієї громади підтримку лікарні.