ПРИВІТАЛИ ВЕТЕРАНІВ З РІЧНИЦЕЮ ВИЗВОЛЕННЯ

  • 585

Фото без описуФото без опису

 

 

 

 

 

 

 

З нагоди відзначення 77-ї річниці визволення Гайворонщини від німецько-фашистських загарбників у Другій Світовій війні заступник міського голови Юлія Пошенко від імені міського голови Романа Волуйко, Гайворонської міської ради та виконавчого комітету привітала ветеранів Другої Світової з річницею. Час невблаганний, тому сьогодні на території громади є лише троє ветеранів…

Іван Григорович Концеба проживає в селі Долинівка. При звільненні району в березні 1944 року Івана Григоровича призвали до лав Червоної армії. Йому було 18 років. Воював у складі 126 Гвардійської дивізії 4 Українського фронту. З боями пройшов Молдову (Яссо-Кишинівська операція), Румунію, Угорщину. Отримав три важких поранення (два в ноги і одне в живіт). В одному з боїв 11 січня 1945 п., діставши важке поранення, був госпіталізований. Перемогу зустрів у евакуаційному госпіталі №5453.

Василь Гордійович Жиленко уродженець Бандурового, але віднедавна проживає в Гайвороні з дітьми. 14 березня 1944 року від фашистів було звільнено с. Бандурове. За кілька днів розпочалася нова хвиля мобілізації, в яку потрапив і Василь Гордійович. Після двотижневого навчання новобранців відправили на фронт. Брав участь у Яссо-Кишинівській операції, був поранений.

Валентина Федорівна Біляківська проживає в Гайвороні. На її юність також припали роки воєнного лихоліття з важкими поневіряннями на окупованому Донбасі.

Юлія Володимирівна разом з начальником відділу культури, туризму та культурної спадщини міської ради Аллою Соболенко відвідали ветеранів, привітали їх з річницею визволення, вручили квіти, подарунки і висловили слова глибокої вдячності за безцінний подвиг, який сивочолі ветерани здійснили в ім’я миру на Українській землі.

 

Читайте нас також:

Telegram    Facebook    Instagram