ПАРОВОЗ «КУКУШКА» ГУЧНО НАГАДАВ ПРО СЕБЕ

  • 1117

Фото без описуЯк і анонсувалось раніше, сьогодні, 10 березня, відбулась поїздка паротяга «ГР-280» з Гайворона до Бершаді. Поїздка стала демонстрацією туристичного потенціалу вузькоколійки з метою недопущення її ліквідації як складової «Укрзалізниці». Адже з початком карантину у березні 2020 року пасажирський вузькоколійний потяг Гайворон – Рудниця – Гайворон перестав курсувати і навіть коли обмеження на рух потягів були зняті, наша «кукушка» не відновила рух.

Тож даний захід організований за участі ентузіаста і фаната вузькоколійки Дмитра Бабаріки, очільника Гайворонського оборотного депо Омеляна Свідрука, Гайворонського міського голови Романа Волуйка. На захід були запрошені також заступник голови Кіровоградської облдержадміністрації Сергій Поліщук, депутат обласної ради Андрій Яровий. Окрім того в поїздці також взяли участь, перший заступник міського голови Ігор Ковердяга, секретар Володимир Сікорський, шанувальники старовинних залізниць з різних куточків України.

На пероні в Гайвороні улюблений паротяг в поїздку проводжали десятки гайворонців. Усі вони в один голос просилиФото без опису представників місцевої і обласної влади допомогти зберегти вузькоколійку. Такої ж думки були і жителі сіл Устя, Велика Кириївка, бершадці, які масово виходили на зупинки і станції, якими проходив маршрут паротяга. Вони, як і гайворонці, уже рік не чують гудків улюбленого паротяга, не можуть користуватись послугами перевезень і поява «кукушки» на обрії викликала у них теплі почуття ностальгії і радісного хвилювання.

Під час зупинок усі бажаючі могли пофотографуватись з потягом, спостерігати за роботою машиністів, доторкнутись до 70-річного «ГР-280».

В ході поїздки заступник голови ОДА Олександр Поліщук, депутат облради Андрій Яровий, міський голова Роман Волуйко обговорили з Дмитро Бабарікою ситуацію щодо загрози закриття вузькоколійки. Дмитро у свою чергу поінформував, що дане питання дуже гостро стоїть на порядку денному «Укрзалізниці». В ході двогодинної бесіди Дмитром було окреслено кілька можливих варіантів можливого збереження вузькоколійки з залученням різних гілок влади, громадськості, органів самоврядування. Заступником голови ОДА було запропоновано підготувати усю можливу інформацію щодо фінансових та юридичних аспектів цього питання з подальшим обговоренням його на рівні голови облдержадміністрації.

 

Читайте нас також:

Telegram    Facebook    Instagram