УКЛІН ТА ШАНА КОБЗАРЮ

  • 1143

9 березня 2021 року минає 207 років від дня народження національного генія і пророка, духовного батька українства Т. Г. Шевченка. Поетична спадщина Кобзаря налічує понад 240 творів, а живописна – близько 1200 робіт (олійних картин, акварелей, сепій, офортів, малюнків). Він був людиною багатогранною і талановитою:

поет - автор кількох поетичних збірок, поем, драми «Назар Стодоля», повістей;

художник – випускник Петербурзької Академії мистецтв, автор великої кількості олійних полотен, портретів, автопортретів, акварелей, рисунків;

офортист – перший в російській імперії Академік гравюри, автор багатьох офортів;

громадський діяч – своїм коштом склав та видав «Буквар» для недільних шкіл, брав участь у підготовці першого номеру журналу «Основа».

Шевченко завжди сучасний, бо писав про вічні цінності, які у всі часи турбують людей – правду і кривду, добро і зло, любов і ненависть, свободу і неволю…

Фото без опису

З учнями 3-Б

класу КЗ «Гайворонський ліцей № 1» Наталія Загарій провела літературну годину «Струни Кобзаревого серця». Протягом заходу учні познайомилися з життям та творчою спадщиною Тараса Шевченка, переглянули слайд-презентацію та мультфільм в стилі зомбі-хоррор «За байраком байрак». Алінка Бойко і Надійка Хохлова читали вірші славетного Кобзаря.