МІСЬКА РАДА БОРЕТЬСЯ ЗА РЕМОНТ МОСТУ В ХАЩУВАТОМУ

  • 588

Фото без описуІснуючий міст через Буг в Селищі Хащуватому був побудований сорок років тому. Для такого мосту це зовсім не критичний вік. Якщо проводити йому планові ремонтні роботи, він стоятиме ще довго. Проте останніми роками на мосту зі сторони села Бугове почали з’являтись значні вибоїни і провалля в місцях прилягання бетонних частин мосту одна до одної, просідає асфальтне покриття в частині прилягання мосту до берега. Це викликає неабияке занепокоєння в жителів навколишніх сіл, які переживають за свою безпеку через ймовірність обвалів мосту, та перспективи бути відрізаними від транспортного сполучення.

 

Фото без описуПитання стану мосту неодноразово підіймалось на сесіях міської ради депутатами. Зокрема на третій сесії було прийнято звернення до начальника Служби автомобільних доріг у Кіровоградській області, І.Вишневського, голови Державного агентства автомобільних доріг України О.Кубракова, голові Кіровоградської обласної державної адміністрації А.Назаренку про проведення технічного обстеження штучної споруду (міст) через річку Південний Буг що розташована на км 261 автомобільної дороги Р-71. На що було отримана відповідь про те, що міст обстежено і він «обмежено придатний» до експлуатації.

Але жителі сіл, депутати міської ради знову б’ють на сполох, адже потоки талої води останнім часом продовжують руйнувати споруду просто на очах. Провалля на деформаційних швах більшають, дорога просідає, бетонні блоки зміщуються.

Фото без описуЦими днями була створена робоча група у складі секретаря міської ради Володимира Сікорського, заступника міського голови Олександра Штундера, старости Хащуватського округу Сергія Манзюка, депутатів міської ради Валентина Пустовойта та Вячеслава Лабана, який є представником дорожньої служби для проведення огляду мостової споруди. В результаті огляду було визначено, що споруда знаходиться у досить незадовільному технічному стані - повністю зруйновані деформаційні шви між мостовими плитами, тротуарний блок зміщено, асфальтобетонне покриття вражено ямковістю, підходи до мосту постійно розмиваються і мають просадки внаслідок незадовільного водовідведення. Стан несучих конструкцій невідомий, проте виходячи з того, що міст не ремонтувався десятки років несучі конструктивні елементи також потребують уваги.

Бюджет міської ради не в змозі профінансувати ремонт, тому уже найближчим часом буде направлено лист до голови облдержадміністрації з відповідною інформацією та світлинами про стан мосту і закликом виділити з обласного бюджету кошти на його ремонт.

Читайте нас також:

Telegram    Facebook    Instagram