ПОЗАЧЕРГОВА СЕСІЯ МІСЬКОЇ РАДИ: У ЛІКАРНІ БУДЕ НОВИЙ КЕРІВНИК І ДВА МІЛЬЙОНИ НА МЕДИЧНЕ ОБЛАДНАННЯ

  • 473

Фото без опису25 лютого відбулось засідання восьмої позачергової сесії міської ради восьмого скликання. Відкрив і проводив його міський голова Роман Волуйко. Це вже третя сесія за останніх вісім днів. І головна причина їх скликання – проблеми медицини Гайворонської громади. Саме для їх вирішення було знову зібрано депутатів.

 

 

Фото без описуПершим питанням порядку денного стало питання затвердження структури комунального некомерційного підприємства «Центральна міська лікарня Гайворонської міської ради», що є необхідним для отримання нових пакетів медичних послуг згідно вимог Національної Служби здоров’я України. Доповіла з цього питання заступник головного лікаря Гайворонської центральної міської лікарні Алла Пісова. Вона звернулася до депутатів та міського голови з вирішенням питання щодо виділення коштів на придбання необхідного обладнання для отримання необхідних пакетів медичних послуг.

 

 

 

Фото без описуДалі присутні були ознайомлені з висновком тимчасової контрольної комісії Гайворонської міської ради з питань здійснення перевірки господарської та фінансової діяльності КНП «Центральна міська лікарня", який представив депутат міської ради Віталій Пойда. Нагадаємо, що рішення про створення даної комісії і проведення перевірок було прийнято після того, як головний лікар Гайворонської ЦМЛ Зоя Головко на двох попередніх сесіях, що відбулись 18 і 22 лютого, не змогла проінформувати депутатів про фінансово-господарський стан, проблеми і перспективи медичного закладу. А після шквалу запитань і критики її діяльності на посту керівника лікарні з боку депутатського корпусу та міського голови взагалі відмовилась звітувати. Віталій Васильович поінформував присутніх про те, що комісія ще не завершила свою роботу, але уже за перші дні своєї діяльності виявила певні порушення та недоліки у господарській, фінансовій діяльності закладу, трудових відносинах, використанні бюджетних коштів тощо. Повний звіт про свою діяльність комісія представить пізніше. А наразі продовжить працювати на виявлення та усунення існуючих проблем, щоб заклад зміг зберегти існуючі та отримати нові пакети медичних послуг від НСЗУ.

У свою чергу міський голова Роман Волуйко повідомив присутніх депутатів, що після медичної ради, яка відбулась 24 лютого в стінах Гайворонської міської лікарні за участі лікарів медичного закладу, керівників медичних закладів громади, власне міського голови Романа Волуйка та заступника директора департаменту охорони здоров’я ОДА Олександра Скрипника, він вкотре наголосив на тому, що головний лікар Зоя Головко неналежним чином виконує свої посадові обов’язки. Адже і на вищевказаній раді не змогла чітко проінформувати присутніх про роботу лікарні, її проблеми, завдання, перспективи тощо. Їй вкотре було запропоновано піти з обійманої посади і дати можливість медзакладу розвиватись, а не руйнуватися. Того ж дня Зоя Головко подала заяву на звільнення. Тож дана заява була винесена на розгляд сесії міської ради, яка є засновником лікарні, і депутати одноголосно погодили звільнення, водночас призначивши тимчасово виконувати обов’язки головного лікаря начальника медичної служби лікарні Аллу Пісову. Згодом буде оголошено конкурс на посаду нового головного лікаря лікарні.

Насамкінець сесії депутати розглянули зміни до бюджету міської ради. Змінами передбачено виділити майже два мільйони гривень для закупівлі необхідного обладнання для лікарні, про яке Алла Пісова повідомляла у своєму виступі. Це обладнання дасть змогу лікарні надавати більше медичних послуг відповідно пакетів НСЗУ, а значить і заробляти на себе. Міський голова Роман Волуйко вкотре наголосив, що цього річ на медичну галузь Гайворонської громади будуть направлені усі зусилля і ресурси, щоб медицина Гайворонщини нарешті ожила і запрацювала, а громадяни могли користуватися якісними медичними послугами. На цьому сесія свою роботу завершила.

Читайте нас також:

Telegram    Facebook    Instagram