СЕСІЯ МІСЬКОЇ РАДИ: ЗАТВЕРДЖЕНО ПИТАННЯ ВИПЛАТИ ЗАРПЛАТ ПРАЦІВНИКАМ БЮДЖЕТНИХ УСТАНОВ ТА СТВОРЕНО КОМІСІЮ ЩОДО ПЕРЕВІРКИ РОБОТИ ЗАКЛАДІВ ОХОРОНИ ЗДОРОВ'Я МІСТА

  • 602

Фото без описуСьогодні, 22 лютого, відбулось анонсоване засідання сьомої позачергової сесії міської ради восьмого скликання. Відкрив і провів його міський голова Роман Волуйко.

На порядок денний сесії було винесено кілька важливих питань, зокрема звіт керівників медичних закладів міської територіальної громади та питання виплати заробітної плати працівниками бюджетних установ міста, засновниками яких була Гайворонська РДА за період з першого січня 2021 року до переведення їх у відповідні установи, засновниками яких стала Гайворонська міська рада.

На самому початку засідання депутати обговорили і прийняли рішення Про створення тимчасової контрольної комісії міської ради з питань здійснення перевірки господарської та фінансової діяльності КНП «Центральна міська лікарня» та КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Гайворонської міської ради та затвердили відповідне Положення. Метою діяльності комісії стане проведення аналізу фінансово-господарської діяльності закладів охорони здоров'я за останні три роки; комплектність та потреба медичного персоналу станом на 2021 рік; забезпеченість медичним обладнанням; приведення підпорядкованих об’єктів у відповідність до ліцензійних вимог НСЗУ.

Фото без описуДалі було заслухано звіт керівника Центральної міської лікарні Головко Зої Борисівни. Під час звіту в міського голови та депутатів було чимало запитань до головного лікаря стосовно діяльності закладу, його нагальних проблем та перспективного розвитку тощо. Але на більшість з них Зоя Борисівна не змогла дати чітких відповідей. Її доповідь була неповною, пріоритетні завдання закладу були не окреслені та не надані шляхи усунення недоліків. А в подальшому головний лікар взагалі відмовилась звітувати та відповідати на питання.

Тож депутати прийняли звіт керівника Гайворонської міської лікарні до відома і визнали її роботу незадовільною. Вивчати питання щодо фінансово-господарської діяльності опорної лікарні, контролю виконання заходів по ліквідації недоліків буде новостворена тимчасова комісія.

Далі звіт про діяльність КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» представила генеральний директор Радіонова Тетяна Володимирівна. Вона поінформувала депутатів про матеріально-технічне забезпечення закладу, комплектність медичного персоналу, функціональний стан приміщення, про здійснені та заплановані заходи щодо приведення об’єктів медичного закладу до вимог НСЗУ. В підсумку звіт було взято до відома, а роботу керівника визнано такою, що потребує покращення. Також рішенням було зобов’язано керівника вжити заходів по усуненню недоліків на об’єктах Центру, а саме по встановленню пандусів, забезпеченню медичним персоналом ФАПів у старостинських округах та покращенню якості надання медичних послуг населенню громади.

Фото без описуНасамкінець засідання депутати знову розглянули питання Про виплату заробітної плати працівникам бюджетних установ Гайворонської РДА за січень 2021 року до часу їх переведення у відповідні заклади міської ради. На минулій сесії 18 лютого депутати відмовились підтримувати це питання, мотивуючи це неправомірністю. Проте після вивчення юридичної сторони питання, взявши до уваги інформацію керівника фінансового управління міської ради Наталії Асауляк та затвердивши міську Програму з забезпечення проведення видатків по галузях соціально-культурної сфери з 1 січня 2021 року на території Гайворонської міської територіальної громади депутати з другої спроби все ж затвердили питання виплати працівникам культурних, освітніх та соціальних закладів заробітної плати.