СЕСІЯ МІСЬКОЇ РАДИ: ЗАТВЕРДЖЕНО ЦНАП ТА СОЦІАЛЬНІ ПРОГРАМИ

  • 819

Фото без описуУ четвер, 18 лютого відбулось засідання шостої сесії міської ради восьмого скликання.

Відкрив і вів її міський голова Роман Волуйко.

Після затвердження порядку денного сесії, депутати розглянули питання Про покладання обов’язків із вчинення нотаріальних дій, проведення державної реєстрації актів цивільного стану, вчинення дій щодо ведення по господарського обліку та приймання документів на отримання послуг соціального характеру на старостинських округах Гайворонської міської ради.

Рішенням передбачено зобов’язати старост: вчиняти певні нотаріальні дії, проводити реєстрацію актів цивільного стану, здійснювати заходи з ведення погосподарського обліку на території населених пунктів громади, вести війковий облік визначений законодавством, здійснювати реєстрацію/зняття з реєстрації місця проживання/перебування фізичної особи, здійснювати прийом документів на отримання послуг соціального характеру визначених рішенням.

Керуючись законодавством України та рішенням Гайворонської міської ради від 30 грудня 2020 року №116 «Про включення Гайворонської міської ради до складу засновників закладів освіти, охорони здоров’я, культури, комунальних установ Гайворонського району» було затверджено ряд положень про проведення конкурсів на заміщення посад керівників установ культури, посад керівника та працівників комунальної установи «Гайворонський центр професійного розвитку педагогічних працівників», посади керівника «Інклюзивно-ресурсний центр», посаду керівника закладу освіти, посади директора територіального центру обслуговування (надання соціальних послуг), посади керівника установи охорони здоров’я Гайворонської міської ради.

Одноголосними рішеннями депутати затвердили структури комунальних закладів «Гайворонський міський центр соціальних служб», «Гайворонський центр дитячої та юнацької творчості», Територіального центру соціального обслуговування (надання адміністративних послуг).

Були затверджені Програма соціального захисту учасників АТО/ООС, воїнів-інтернаціоналістів, ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС на 2021-2023 роки та Програма розвитку і підтримки комунальних закладів охорони здоров’я на 2021 рік, Програма підтримки діяльності ради організації ветеранів України. Внесено зміни до Програми соціально-економічного та культурного розвитку на території Гайворонської міської ради на 2021 рік та середньостроковий період 2022-2023 року.

Своїм голосуванням депутати перейменували КЗ «Гайворонський міський Будинок культури» в «Центр культури і дозвілля», а також затверджено філії КЗ «Центр культури і дозвілля» Гайворонської міської ради. Затверджено також утворення КЗ «Гайворонська міська публічна бібліотека» та її філій в населених пунктах Гайворонської громади.

Для розширення спектру та спрощення доступу громадян до адміністративних послуг депутати схвалили створення відділу надання адміністративних послуг (ЦНАПу) Гайворонської міської ради і затвердили положення про нього.

Одноголосно депутати підтримали затвердження звіту по виконанню бюджету за 2020 рік та внесення змін до діючого кошторису громади на 2021 рік.

Після жвавого обговорення депутати не підтримали питання Про фінансування заробітної плати працівників відділу культури, туризму та культурної спадщини та відділу освіти, молоді та спорту Гайворонської міської ради, які у 2020 році утримувались за рахунок коштів районного бюджету, а з 1 січня 2021 року працюють на території Гайворонської міської територіальної громади.

Також депутатами було прийнято звернення до Заваллівської селищної ради про передачу субвенції для відшкодування видатків спрямованих на виплату заробітної плати з нарахуваннями працівників територіального центру обслуговування (надання соціальних послуг).

Депутатське звернення також прийняте щодо відновлення руху приміського потягу сполученням Гайворон-Рудниця-Гайворон. Окрім того депутати розглянули ряд земельних та інших питань і прийняли відповідні рішення.

Насамкінець засідання до звіту про свою роботу на посаді головного лікаря КЗ «Гайворонська центральна міська лікарня» було запрошено Зою Головко. Після напружено і емоційної дискусії, міським головою було призначено на понеділок 22 лютого позачергову сесію, на якій буде заслухано звіт головного лікаря Гайворонської центральної міської лікарні.