МІСЬКИЙ ГОЛОВА РОЗПОЧАВ ОБ’ЇЗДИ ЗАКЛАДІВ ОСВІТИ, КУЛЬТУРИ І МЕДИЦИНИ У СЕЛАХ ГРОМАДИ

  • 489

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Відповідно реформи адміністративно-територіального устрою усі об’єкти культурної, освітньої сфери, інші комунальні заклади сіл, які увійшли до складу громади, відповідно законодавства передані Гайворонській міській раді і нині вона здійснює управління ними. Щоб оцінити стан закладів, їх матеріальне забезпечення, цільове використання міський голова Роман Волуйко розпочав об’їзд сіл Гайворонської громади. Минулого четверга він у супроводі старости округу Сергія Манзюка, заступника міського голови Юлії Пошенко, з начальником відділу освіти Наталією Шаповал та начальником відділу культури, туризму та культурної спадщини здійснили візит у села Казавчин, Хащувате і Бугове.

В ході об’їзду вони відвідали місцеві Будинки культури, дитсадки, школи, медичні амбулаторії. Оглянули приміщення закладів, їх матеріальний стан, поспілкувались з керівниками, колективами установ на предмет нагальних проблем, обговорили можливі шляхи вирішення тих чи інших питань.

Керівники відділів також провели координаційні зустрічі з відповідними керівниками закладів, узгодивши кроки дій в процесі реорганізаційних питань.

Міський голова Роман Волуйко, заступник Юлія Пошенко, керівники відділів досить високо оцінили стан закладів освіти сіл Хащувате і Казавчин. Гарні відгуки отримали і заклади культури, та медичні заклади.

Наступного тижня об’їзди планується продовжити. Як зазначив міський голова в подальшому буде проводити аналіз фінансового забезпечення закладів. Не виключено, що в окремих випадках можлива оптимізація витрат, їх збалансування.