Уряд надав компенсації деяким категоріям споживачів електричної енергії

  • 476

Фото без опису

? Сьогодні Уряд схвалив постанову, якою затвердив порядок надання компенсації деяким категоріям споживачів електроенергії, для яких з 01.01.2021 було скасовано знижені тарифи на електроенергію. Для запобігання зростанню неплатежів за електроенергію Уряд запровадив для таких споживачів компенсацію за спожиту у січні–березні 2021 року електроенергію.

???? Компенсація надається таким споживачам:

- у яких житлові приміщення обладнані електроопалювальними установками;

- у яких відключено централізоване опалення і будинки яких не газифіковані;

- дитячим будинкам сімейного типу, багатодітним та прийомним сім’ям.

Для споживачів, які використовують електроенергію для опалення, компенсація надаватиметься в межах 3 000 кВт год на місяць.

Розмір компенсації споживачам розраховується постачальником універсальних послуг з урахуванням спожитої у минулому місяці електроенергії та обсягу електроенергії, на який діяли знижені тарифи. Компенсація надається шляхом зарахування постачальником універсальних послуг відповідних коштів на особові рахунки споживачів.

Споживачам, які отримують житлову субсидію, компенсація не надаватиметься, оскільки відшкодування відповідних додаткових витрат домогосподарства буде здійснюватися у вигляді житлової субсидії шляхом збільшення її розміру.