ОГОЛОШЕННЯ

  • 752

Гайворонська міська рада звертає увагу депутатів Гайворонської  міської ради VII скликання, які припиняють свої повноваження, на терміни подання декларацій.

Так, депутати міської ради, які припиняють діяльність, пов’язану з виконанням функцій держави або місцевого самоврядування, повинні подати декларацію за період, неохоплений раніше поданими деклараціями (декларацію перед звільненням) (частина друга статті 45 Закону України «Про запобігання корупції», підпункт «б» пункту 1 частини першої статті 3 цього закону).

Відповідно до статті 49 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» повноваження депутата ради починаються з моменту офіційного оголошення відповідною територіальною виборчою комісією на сесії ради рішення про підсумки виборів та визнання повноважень депутатів і рішення про підсумки виборів та визнання депутатів і закінчуються в день першої сесії ради нового скликання.

Відповідно, депутати міської ради, які припиняють діяльність, пов’язану з виконанням функцій держави або місцевого самоврядування, за період, неохоплений раніше поданими деклараціями, не пізніше двадцяти робочих днів з дня відкриття першого засідання Гайворонської міської ради нового скликання - 26.11.2020 р..

Одночасно звертаємо увагу на обов’язок подати декларацію після звільнення (абзац другий частини другої статті 45 Закону). Таку декларацію, яка буде містити інформацію за весь минулий рік, необхідно подати наступного року після припинення повноважень, тобто до 1 квітня 2021 року.