Шановний депутате!

  • 711

З 01 січня 2020 року розпочнеться етап подання та оприлюднення декларацій осіб уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування згідно Закону України «Про запобігання корупції» від 14.10.2014 р. №1700-VII.


       Підпунктом б пункту 1 частини першої статті 3 Закону України «Про запобігання корупції», депутати місцевих рад визначені суб'єктами декларування.

Пунктом 1 статті 45 цього ж Закону, суб'єкти декларування зобов'язані щорічно до 01 квітня подавати шляхом заповнення на офіційному веб-сайті Національного агентства з питань запобігання корупції декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за минулий рік.
     Несвоєчасне подання декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування тягне за собою накладення штрафу від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Зазначення в декларації завідомо недостовірних відомостей може тягнути за собою дисциплінарну, адміністративну або кримінальну відповідальність.

Враховуючи вищевикладені норми, депутатам Гайворонської міської ради необхідно подати до 01 квітня 2020 року шляхом заповнення на офіційному веб-сайті Національного агентства з питань запобігання корупції (https://portal.nazk.gov.ua) декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за минулий 2019 рік.
        Для надання практичної допомоги щодо заповнення та подання декларації Ви можете звернутись до спеціаліста з інформаційного забезпечення Гайворонської міської ради кабінет № 5.